CantamonsFoto – César Londoño

Cantamons

 

UN MÓN DE CONTES és un espectacle musical infantil en català i altres llengües pensat per a educar en la diversitat i l’apropament a les diferents cultures. A través d’ell viatgem al voltant de tot el món a la cerca de contes i cançons.

Cada conte ens ensenya alguna cosa sobre la cultura i els costums d’aquell país. Cada un d’ells està escenificat de maneres diferents: narrat, teatralitzat, amb titelles… amb l’objectiu de crear un ambient molt dinàmic, divertit i de fer participar als nens.

Cada cançó ens mostra com sona la música dels diferents països. Les cançons són sempre interpretades a cappella, sense l’ajuda de cap més instrument que les nostres veus. L’idioma de les cançons és sempre l’original de la cultura, mostrant com de divertit és escoltar altres idiomes i provar de pronunciar-los. Els arranjaments musicals han estat creats per la Cia. Cantamons intentant mantenir la sonoritat original de les músiques de cada país.

No hi ha mai dos espectacles iguals! Els països on viatgem són escollits al atzar pel públic, la qual cosa dóna molt de dinamisme i improvisació. Un dia l’atzar voldrà que comencem el nostre viatge a la Xina i ho acabem al Brasil, un altre dia ens enviarà primer a Anglaterra i acabarem a Tailàndia… Nosaltres seguim sempre els seus desitjos.

 

Objectius pedagògics generals

 

Sensibilitzar en la diversitat i l’acostament a les diferents cultures a través dels contes i cançons que formen l’espectacle.

Aprendre a localitzar al mapa els diferents països.
Motivar als nens a formar part de l’espectacle participant de les tasques que els proposem. Transmetre el gust per assistir a espectacles i concerts.

Objectius pedagògics musicals

 

Donar a conèixer i apropar als nens la música a cappella. Mostrar diferents registres i qualitats vocals.
Mostrar sonoritats musicals de diferents cultures i estils, com: música africana, música brasilera, música de l’Europa de l’Est, música àrab, música gospel i sardana.